GeddefluerGeddefluer, af Søren Larsen

At binde geddefluer kan være en fin adspredelse, når det bliver for kedeligt at binde små fine fedtfinnefluer.

Når man binder geddefluer, gælder det om at få fat i de store kroge, den tykke bindetråd som alligevel aldrig bruger, og så prøve at få brugt nogle af de store fjer som altid sidder tilbage på hanenakken.

Man skal ikke bruge sin floss silke, der går let en hel rulle pr. flue.

Det er bedre at lede i de garnrester som vi alle har, fra dengang vi begyndte med at binde fluer. I det hele taget skal man være forsigtig med de dyre materialer, idet der skal temmelig meget til af det hele. Det gælder altså om at være lidt opfindsom.

Et rigtig godt tip er, at indkøbe nogle af de 3 eller 4 farvede støvkoste der findes i handlen. De koster ca. 10 kr. pr. stk. og her er der kunsthår til masser af geddefluer. Undskyld Korsholm…

At fiske gedder med fluer, er både sjovt og effektivt. Og med de mange gedder der er kommet i Skjern å på det sidste, vil det være fint, hvis alle kunne fange et stykker om året.

Man kan f.eks. have et par fluer liggende i æsken og så forsøge sig, hvis man ser en gedde.

Hvis man vil fiske målrettet efter gedderne, vil jeg anbefale en kraftig enhånds stang, # 9- 10, som ikke er for dyr, for det kan være lidt hårdt ved udstyret med de store tunge fluer. Et kort tungt skydehoved gør det lettere at kaste fluerne. Det er blot at gå i gang. Det er en nem og sjov måde at fange en stor fisk på.

(Red.: Se også “links-siden“, der er links til flere sider om geddefiskeri!!)

GeddefluerMønsterbeskrivelse, er ikke nødvendig. Man skal blot være opmærksom på et par småting når man går i gang. Bind fluerne på en forholdsvis stor enkeltkrog, str. 3/0 til 2/0. Glem dobbeltkroge – enkeltkroge kroger væsentlig bedre når vi arbejder i de størrelser.

Sørg for at belaste kroge med noget bly, elles er de ofte umulige at få til at synke. Det er vigtigt at fluen kommer til at fylde noget. Gedden er sulten, så sørg endelig for at give den rigeligt. Lav halen af en marabufjer eller nogle store hanehackler, 5-6 stk. i valgfri farver. Grøn, gul og sort er sikre farver. Selve kroppen kan laves af hårene fra støvkosten, som sættes på i små bundter langs krogskaftet, hvorefter man afslutningsvis klipper det hele, indtil man har et eller andet der kan minde om en lille fisk. Man kan også vælge at lave en traditionel krop, hvorefter man binder flere store hackelfjer ind langs med kroppen, eller man kan kombinerer de to metoder.

Der er som sagt ingen begrænsninger for fantasien, så det er bare at gå i gang.